Laddar för Blekinge...

Ja nu åker vi snart! På måndag bär det av. Det skall bli mysigt att komma iväg några dagar. Syftet med vår lilla resa är ju att fiska i Blekinge skärgård men även att bara vara och göra det som faller oss in. Det kanske finns någon intressant loppis vi kan besöka, restauranger som har god mat och annat smått o gott som vi kan roa oss med.

Min tanke och föreställning om hur den här resan kommer att bli kanske inte riktigt stämmer med verkligheten, är jag rädd.  Jag ser mig själv vandrande och fiskande från klipporna, fiskande hela dagen som jag gjorde innan jag blev dålig i nacke och rygg. Jag ser oss i en båt som tar oss ut en bit på havet där ett riktigt tufft fiske väntar oss. Jag fantiserar om stadsvandringar och upptäcktsfärder och mycket annat ansträngande. Men verkligheten är nog en helt annan.

I kväll cyklade vi ner till sjön här hemma och kastade lite för min man ville prova sin nya rulle och jag ville testa min nya flätlina.  Att cykla den lilla biten går bra men sedan när jag har kastat ett par kast kommer den där förbannade tröttheten i nacke och rygg. Tror det beror på att när man fiskar så håller man ju armarna en bit från kroppen, i luften, och belastningen hamnar då på ryggen och jag fixar inte detta längre. Nacken blir också stel och öm. Blir besviken för det är ju inget ansträngande egentligen men ändå känns det så. Efter en stund satte jag mig ner på en sten och tittade på gubben min som stod en bit bort och kastade.

Det är så typiskt mig...jag vet att jag inte orkar en tredje del av vad jag orkade för bara ett år sedan och ändå har jag inte accepterat det ännu. Jag tror i min enfald och i min obotligt romantiska fantasivärld att jag kan fungera som om inget har hänt. Jag har planerat in en resa med kustfiske som säkert många friska skulle tycka vara jobbig. Min hjärna vill helt enkelt inte höra talas om att det är något fel på mig.

Vi har satt upp ett vinskydd eller högt staket eller hur jag skall förklara det, för att få en avskärmning mot grannens tomt. De har sin uteplats ganska nära vår tomtgräns så det kändes lite för nära. Och det var likadant då, jag planerade och funderade ut hur vi skulle göra och tyckte det var en baggis. Ja visst...när vi hade hållit på någon timme var jag så slut i kroppen att jag kände mig som en mycket gammal människa. Det som jag trodde skulle ta en halv dag att göra tog i verkligheten tre.

Men det blev bra till slut. Nu har vi fått en uteplats som är insynsskyddad och där jag kan inreda och göra det riktigt mysigt. Jag vill ha rosor som klättrar på staketet, en klematis i hörnet, stora härliga gröna växter i kruka, någon form av belysning. Sen skall jag mura en grill eller kanske rent av ett utekök? Jag har fått rostfria mindre bänkplan på jobbet och de hade jag tänkt gjuta ner bredvid grillen. Jag har redan ritningen klar i huvudet och resten...tja...det är ju en baggis eller hur ;-)

Kommentarer
Postat av: Warlock

Vet du, att meta är inte så ansträngande för rygg och nacke men hemskt roligt och avkopplande ändå. Personligen föredrar jag att meta så jag har inte kastat så mycket. Det kanske är mera spännande att kasta? Men jag tänkte att om man nu får ont av kastandet kanske man kan meta istället? För mig är det som att vila i sig själv..Låter hemskt fint med allt ni gjort.

Kram!

2009-07-26 @ 06:48:45
URL: http://warlock.webblogg.se/
Postat av: wicka

Tack för din omtanke. Det är jättekul att meta också men inte riktigt detsamma för mig men det går att gäddmeta också. Får kanske bli det framöver men jag ger mig inte ännu. Har en dröm att få en stor lax också och än så länge kan jag nog drilla en sådan.

Kram

2009-07-26 @ 11:54:45
Postat av: NonnaHej smärtkompis!

Har du någon nackkrage? Om inte så finns den i olika bredder på Apoteket. För mig hjälper kragen då jag gör lite speciella saker som belastar mer.

Jag får inte lika snabbt smärtor och kan vila hakan mot kragkanten.

Känner så väl igen det där att man vill så mycket, i tanken är man ju frisk så klart, jag tror att det är bra faktiskt för man ska inte börja att sätta upp hinder innan man har försökt, det KAN ju funka - mot all förmodan! Maken säger att numera övergår ambitionerna förmågan med hästlängder - det är klart han överdriver!!Ha!

Ha det så bra, drömmarna kanske inte alltid blir sanna, men dom värmer ju så länge dom varar.

Håller tummen för många fina fiskar och glada skratt.

Kram NOnna2009-07-26 @ 16:56:09
Postat av: Anonym

Tack Nonna!Jag skall verkligen testa med nackkrage!

kram

2009-07-26 @ 19:00:14
Postat av: Charlotte

Känner också igen det där, med att man vill mer än man klarar av.

Man tycker man har blivit så "gammal" på nåt sätt ;-)Hoppas nu att ni får en fin semester och bra "skitfiske":-)Kramar!

2009-07-26 @ 22:46:13
URL: http://zaphira-mitt liv.blogspot.com
Postat av: imse

Känner igen det där precis. Man tror man klarar allt, lätt som en plätt.

Snabbt tas man ner på jorden!

2009-07-28 @ 09:43:43
URL: http://zvammel.blogspot.com
Postat av: Kristina Birkesten

Wicka!

Tänker på dig! Och önskar dig riktigt "skitfiske" :o)Jag hoppas du kommer på något knep så du slipper få så ont av att fiska. Det är så smärtsamt när man tvingas omprioritera/ändra på det man älskar att göra och liksom alltid har kunnat göra!Hm... jag känner också igen mig i syndromet med att vilja mer än jag kan.. En klen tröst, men dock, du är inte ensam!Varma tankar och kram!

din smärtsyster

2009-07-30 @ 22:26:58
URL: http://kristinasryggdagbok.blogg.se/
Postat av: wicka

"Lätt som en plätt", jag gillar det uttrycket. Kommer ihåg att min dotter ofta sade det som liten.

Skitfiske blev det men väldigt trevligt ändå.

Tack för värmande och stärkande omtanke!

Kram

2009-07-31 @ 13:01:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0