Hur ska detta sluta?

Bonusar på redan feta månadslöner. Girighet, egoism, storhetsvansinne, listan kan göras lång på varför samhället sjunker som en gråsten. Jag blir så förbannad när det än en gång visar sig att ledande redan rika personer ser till att vi som bara är vanliga hårt arbetande människor förlorar vår trygghet och möjligheten till ett bra liv.

 Min man och min dotter har förlorat sina jobb och många av mina släktingar och bekanta med. Ingen sitter säkert idag. Jag har som tur är en arbetsgivare som inte kastar ut folk i första taget. Förr i tiden var det inget konstigt att företagen gick sämre vissa år och bättre andra, så var spelet, men idag måste avkastningen och vinsten öka med si och så många procent per år annars sägs folk upp på stubben.

Moralen är borta, människovärdet likaså, heder och samvete finns inte hos aktiefolket bara girighet och sjuklig längtan efter mer och mer. Detta kommer naturligtvis vi vanliga arbetare att få betala ett högt pris för, facket finns inte på vår sida längre och de har de inte gjort på många många år men pengar ska de ha. Vad ska alla arbetslösa människor syssla med? Tjaa...man kan ju utbilda sig så länge, tills det vänder.

 Tänk om det inte gör det då? Tänk om detta är slutet på industrialismen? Ja frågorna är många men jag har faktiskt bestämt mig för att inte oroa mig för mycket för om det går åt helvete så är det inte mitt fel. Jag har arbetat och skött mig och aldrig haft en betalningsanmärkning. Betalat skatt, bara varit arbetslös en gång under 30 år så skiter det sig nu med hus och jobb kommer inte jag att skämmas.

De som borde skämmas har nog inte vett till det men man kan ju alltid hoppas att det ligger mycket sanning i uttrycket "Den som gapar över mycket mister ofta hela stycket"

Längtar

Våren är här, det hörs på fåglarna. Tulpaner och andra lökar har kommit upp en bra bit, det känns spännande för jag vet ju inte vad som kommer upp i landen. Har bott här nu i snart tre månader och vi trivs jättebra. Huset är byggt 1920 och renoverat i omgångar men det har kvar den där stämningen och känslan som bara finns i gamla hus. En nackdel är det dock med detta och det är att det låter en del från rören i huset. När vi eldat och rören börjar bli varma knackar det och bankar, ska prova att lufta systemet och se om det hjälper annars får man väl acceptera att man bor i ett hus som "pratar". Vi har beskuret äppelträden nu och hoppas att det blir äpplen i år med. I fjol var det ju ett riktigt frukt-år så det kanske blir mindre detta år. Jag har fått frön av en jobbarkompis som jag har sått. Spikklubba! Det är ju ett måste i varje häxas trädgård eller hur?

Häftig vägg

Måste visa min nya fondvägg. Midbecks kollektion "All city papers" heter den!

Internationella kvinnodagen

Jaha...det är tydligen kvinnodagen idag. Vad innebär den egentligen? Jo jag vet att den kom till för att uppmärksamma jämställdheten mellan man och kvinna men ska det behövas en särskild dag för det? Om jag ser till mej själv så har jag nog aldrig känt mej ojämställd mannen. Har aldrig haft lägre lön för att jag är kvinna och jag har alltid arbetat på mansdominerade arbetsplatser. Har aldrig haft en man som tror sig kunna mer än mej, tvärtom. Har aldrig haft en våldsam man eller en man som vill kontrollera mej. Har jag bara haft tur då eller?

 

Kanske behövs det en kvinnodag i andra länder där kvinnan inte har så hög status men då är vi inne på religion och det är en helt annan sak.
Jag vet att det finns många kvinnor som lever i ett förhållande där mannen slår och psykiskt förstör sin kvinna och jag tycker det är fruktansvärt att det är så, där gör kvinnojourerna ett ovärderligt arbete.  Jag kan däremot inte förstå att någon kvinna kan stanna i ett sådant förhållande.


Tror att det finns kvinnor som misshandlar sina män också men det talas inte om det. Pratar ofta med arbetskompisar om deras rellationer med sin fruar och det är inga trevliga saker de blir utsatta för. Fruarna mannipulerar och ser till att mannen får dåligt samvete, de kontrollerar sina män in i minsta detalj, köper deras kläder, blir vansinniga om han råkar komma lite sent hem till middan. Vill inte att han ska ha något eget intresse, tycker inte om hans vänner, blir sur om hon inte kan se sitt favoritprogram på tv varje vecka, ja listan kan göras hur lång som helst.Pedofiler finns det tydligen gott om också, väldigt många om man ska tro på vad media säger. De skulle kastreras enligt mej, utan bedövning!!
Men det kan inte vara lätt att vara man heller många gånger. Min man berättade för mej att han inte vågade bada ihop med sin dotter i badkaret när han var ensamstående, för han var rädd att folk skulle tycka det var opassande om hon berättde det. Han kände det som om alla män pekades ut som "fula gubbar".
Finns det någon motsvarighet till kvinnodagen? Nej inte vad jag vet, kanske skulle det behövas en internationell mansdag? Nej jag tycker det i så fall skulle finnas en internationell människodag!


RSS 2.0